Появяват се повече доказателства, че вариантът на коронавируса - Омикрон засяга

...
Появяват се повече доказателства, че вариантът на коронавируса - Омикрон засяга
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон засяга горните дихателни пътища. Не трябва търговският сектор сам да решава за ваксините

Появяват се повече доказателства, че разновидността на ковид - Омикрон визира горните дихателни пътища, причинявайки по-леки признаци от предходните Ковид-19 разновидности, съобщи във вторник представител на Световната здравна организация (СЗО), съобщи България он ер.

" Виждаме от ден на ден и повече изследвания, които сочат, че Омикрон заразява горните дихателни пътища за разлика от другите досегашни коронавирусни разновидността, които могат да аргументи тежка пневмония ", посочи Абди Махамуд от СЗО пред публицисти в Женева, като сподели, че това може да е " добра вест ", съобщи Ройтерс.

Той обаче добави, че високата преносимост (трансмисивност) на Омикрон значи, че на доста места този коронавирусен вид ще стане доминиращ в рамките на седмици, представлявайки опасност за страните, където огромна част от популацията остава неимунизирано.

Неговите забележки за понижения риск от тежко заболяване се съчетават с други данни, в това число изследване от Южна Африка, която беше една от първите страни, където беше открит Омикрон.

Въпреки това Махамуд изрази нерешителност, акцентирайки, че наред с други фактори, Южна Африка има младо население, осведоми БНР.

Запитан дали е нужна характерна за Омикрон ваксина, Махамуд посочи, че е прекомерно рано да се каже, само че акцентира, че решението изисква световна съгласуваност и не би трябвало да се оставя на комерсиалния бранш да взема решение самичък.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР